Voor veel jongeren is de overstap vanuit een gezinshuis of pleeggezin naar zelfstandigheid te groot. Er is dan een tussenstap nodig. Een stuk zelfstandigheid, leren op jezelf wonen, met toch dat stukje begeleiding wat helpend is. Of je woont in ons gezinshuis en wilt de volgende stap maken met behoud van je school, baantje, vriendengroep en opgebouwde netwerk.  Voor deze jongeren is ons jongerenhuis bedoeld.

Onze studio's zijn uitsluitend beschikbaar voor jongeren die doorstromen vanuit ons gezinshuis. Het is daarnaast ook mogelijk in aanmerking te komen voor een studio wanneer een jongere voor plaatsing 3 tot 6 maanden in het gezinshuis komt wonen.

Het jongerenhuis bevindt zich in leuke woonwijk in Geldermalsen, op fietsafstand van ons gezinshuis. De woning is zeer centraal gelegen en alle voorzieningen zijn om de hoek. Zo vind je op 5 minuten fietsen een grote supermarkt en is het station binnen 10 minuten fietsen bereikbaar. Ook zijn er diverse busverbindingen om de hoek. 

Het jongerenhuis is bedoeld voor jongeren van 18 jaar en ouder die binnen de jeugdzorg doorstromen. De jongere woont zelfstandig en heeft de beschikking over een eigen keuken, badkamer, slaapkamer en woongedeelte. Hiervoor is de jongere zelf verantwoordelijk. Een aantal voorzieningen worden gedeeld. Je moet dus ook samenwerken. 

Naast het wonen is er altijd begeleiding. Vanuit ons team Gezinshuis wordt de jongere intensief begeleid. Dit is een verplicht onderdeel van het wonen. Een jongeren moet hier dus uitdrukkelijk voor openstaan en volledig aan meewerken. Je bent ook in contact met ons gezinshuis. Zo eet je bijvoorbeeld elke week een keer met ons mee. Lopende extra ondersteuning loopt zoveel mogelijk door.

De studio's zijn beslist geen woonruimtes waar kan worden samengewoond. Er kan niet worden overnacht door derden. Eventueel bezoek is altijd in overleg met de begeleiding en de overige bewoners. En zo zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan de bewoners moeten voldoen. Daar vertellen we je graag meer over.

Het wonen met begeleiding wordt gefinancierd vanuit de jeugdwet. Hierdoor dient de juiste beschikking door de gemeente van herkomst te worden afgegeven. Naast de beschikking jeugdhulp is er een maatwerkcontract nodig tussen de gemeente en Jongerenhuis de Betuwe.