Onze missie
Kinderen, jongeren en jongvolwassenen die niet bij hun ouders of bij een pleeggezin kunnen opgroeien, opnemen in ons gezin.

Onze visie
Ervoor zorgen dat alle kinderen in ons gezin zich gezien, gesteund en geliefd voelen, veiligheid en structuur ervaren en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen binnen hun mogelijkheden.

Wie zijn wij
Wij zijn Arjan (39) en Hanneke Heikoop (35). Na zeven jaar pleegzorg, besloten we allebei onze baan op te zeggen en een groot huis te kopen in Geldermalsen. Samen met onze 5 kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar, zijn we hier begin 2020 ons gezinshuis gestart.

 

Identiteit
Wij zijn een christelijk gezin, lid van de Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen. Ons gezinshuis staat open voor christelijke en voor niet-christelijke kinderen.  Ons christenzijn is verweven in ons gezinsleven en komt naar voren in onze opvoeding. Alle kinderen in ons gezin gaan op zondag mee naar de kerk, we lezen uit de Bijbel, bidden en praten over ons geloof. De zondag is voor ons een rustdag. Dat hoort bij wie wij zijn en dus ook bij ons gezinshuis. Kinderen zonder christelijke achtergrond zijn zeker welkom, mits zij en hun ouders erachter staan dat dit dan ook bij hun leven gaat horen.

Zelfstandig en professioneel
Gezinshuis de Betuwe is een VOF en een zelfstandig gezinshuis. Door ons te verbinden aan diverse partners waarborgen we onze professionaliteit en kwaliteit en hebben we tegelijkertijd de vrijheid om ons gezinshuis geheel op maat voor alle gezinsleden en externe betrokkenen vorm te geven. We zijn een gecontracteerde partij voor de Regio Rivierenland.

SKJ registratie, VOG en Keurmerk gezinshuizen
Hanneke is orthopedagoog en heeft een SKJ-registratie als master-orthopedagoog. Beide gezinshuisouders hebben een geldige VOG. Op dit moment werken we aan het behalen van het Keurmerk Gezinshuizen.

 

Gezinshuis de Betuwe is een erkend leerbedrijf.